Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA ootab maaharijaid 2.-27. maini toetust taotlema (2005-04-29 20:46:59)

 

Esmaspäevast, 2. maist kuni 27. maini ootavad Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikud bürood maaharijaid pindalapõhiseid toetusi taotlema. Pindalapõhiste toetuste kogusumma on üle miljardi krooni.

Toetust saab maa hooldaja, kes hoiab maa heas põllumajanduslikus korras ja täidab toetuse saamise tingimused. Toetuse saamiseks peab olema vähemalt 1 ha põllumajandusmaad, kusjuures põllu suurus ei tohi olla väiksem kui 0,3 ha. Toetust saab isik, kes harib maad õiguslikul alusel, st on maa omanik või omab kehtivat rendilepingut.

Pindalapõhised toetused on:
* ühtne pindalatoetus ja põllukultuuri kasvatamise toetus;
* põllumajanduslik keskkonnatoetus;
* ebasoodsamate piirkondade toetus.

Mullu sai 18 600 maaharijat kokku ligi miljard krooni pindalatoetusi. Kõigile eelmisel aastal toetust saanud põllumeestele saatis PRIA postiga kaardid, taotlusvormid ja juhendmaterjali koju. Kaarte, taotlusvorme ja juhendmaterjali on võimalik saada ka PRIA veebilehelt http://www.pria.ee ja piirkondlikest büroodest. Taotluste täitmisel aitavad taotlejaid pindalatoetuste koolituse läbinud nõustajad, kelle kontaktandmed on PRIA veebilehel.

Taotluste vastuvõtt kestab PRIA piirkondlikes büroodes 2.-27. maini. Viimastel päevadel tekkida võivate järjekordade vältimiseks soovitame taotluse esitada mai esimeses pooles. Taotluse esitamisel tuleb maaharijal kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui taotluse esitab keegi teine, mitte taotleja, siis peab tal olema ette näidata taotleja poolt kinnitatud lihtvolikiri. Hilinenud taotlusi võetakse vastu 28. maist kuni 21. juunini, kuid siis vähendatakse toetust 1% iga hilinenud tööpäeva kohta.

Pindalatoetused makstakse välja ajavahemikul 1. detsember 2005 - 30. aprill 2006.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 29.04.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.