Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaeda rajatakse troopiline vihmamets (2009-09-10 00:43:56)

 

Tallinna Botaanikaias alustatakse põhjapoolse kasvuhoonesse ehitust, kuhu on kavas rajada troopilise vihmametsa ekspositsioon, kus hakatakse eksponeerima ka troopilise vööndi liblikaid ja linde.

 

Tallinna Botaanikaaia troopikamaja ehitamiseks kuulutati välja riigihange, mille võitis ühispakkumuse esitanud Merko Ehituse AS ja Merko Tartu AS. Hanke maksumuseks kujunes 14,2 miljonit krooni.

 

Rajatav troopikamaja võimaldab suurendada taimede arvu 25% võrra ning parandada erinevate kliimavöötmete taimekollektsioonide eksponeerimis- ja hoiuvõimalusi.

 

Täiendavalt rajatakse botaanikaaeda vihmametsa kollektsioon. Troopilise vihmametsa klaashoonesse on projekteeritud ka troopilist vihma imiteeriv kastmisseadeldis, mis on troopikataimedele eluks hädavajalik ja mis pakub külastajatele unustamatuid elamusi.

 

Tallinna Botaanikaia põhjapoolse kasvuhoone ehitust toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus 9,2 miljoni krooniga. Esialgsete kavade kohaselt peaks uus troopikamaja valmima 2010. aasta septembriks.

 

Allikas: www.tallinn.ee  09.09.2009.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.