Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus koguneb 9.-11. septembrini 9. Baltimaade turbatootjate foorum (2009-09-07 16:58:52)

 
Neljapäeval, 9. septembril algab Tartus Tasku konverentsikeskuses järjekorras 9. Baltimaade turbatootjate foorum. Tegu on traditsioonilise üritusega, mis riikide vahel roteerub.
 
Turbatootjate foorum on traditsiooniline suve lõpus toimuv kokkusaamine, kus tehakse esimesi kokkuvõtteid käimasolevast tootmisaastast regioonis, arutatakse ühiseid probleeme ja tehakse plaane tulevikuks.
 
Sel aastal on foorumile registreerunud rekordiline arv osavõtjaid - 110 turbatootmisettevõtte esindajad Eestist, Lätist ja Leedust. Samuti osalevad foorumil Saksamaa, Rootsi, Poola, Kanada, Hollandi ja teiste riikide spetsialistid.
 
Selle aasta foorumi peamisteks märksõnadeks on „turba energeetika“ ja „vihmane suvi”. Lisaks räägitakse kasvuhoonegaasidest, tootmisalade sertifitseerimisest, majandustingimustest jms. Ettekandeid on nii Eestist kui välismaalt.
 
Tänavune suvi on turbatootjatele suhteliselt kasin. Seatud plaanidest on täidetud 70-80%, mis tähendab, et kui Eestis keskmiselt kaevandatakse 1 miljon tonni turvast aastas, siis sel aastal kõigest ~750 tuh t.
 
Foorumi ametlikule osale järgneb Eesti Turbaliidu vastuvõtt Athena keskuses.
 
Ettekannete ja tubase töö päev on foorumil 10. septembril. 11. septembril osalevad foorumist osavõtjad ekskursioonil, mille käigus tutvustakse AS Fortum Tartu uue koostootmisjaama ja Premiere Tech vaakumkogujatega.
 
Lisainfo: Erki Niitlaan, MTÜ Eesti Turbaliit tegevdirektor, tel 552 7327; e-post info@turbaliit.ee.
 
Taustainfo: MTÜ Eesti Turbaliit on 1992. a asutatud turba tootmise ja töötlemisega tegelevaid ning neid teenindavaid ettevõtteid ühendav organisatsioon. Turbaliidu liikmed toodavad täna 95% Eesti turbatoodetest, andes sealjuures tööd ~1200-le inimesele ja seda peamiselt maapiirkondades. Lisaks sellele on turbaga seotud terve rida seda teenindavaid ettevõtteid transpordi, masinaehituse, pakendamise, energeetika, teaduse, rakendusuuringute ja insenerteenuste valdkonnas. MTÜ Eesti Turbaliit on Eesti Tööandjate Keskliidu liige. Tööstuse hinnanguline aastakäive on 1,2-1,5 miljardit krooni, millest 3/4 moodustab eksport (koguseliselt ~60%). Osa turbast kasutatakse ilma töötlemata, osa turvast kasutatakse erinevate turbasegude ja kasvusubstraatide, briketi jt toodete valmistamisel. Eesti turbatooteid eksporditakse enam kui 60 riiki, millest olulisemad on Belgia, Holland, Rootsi ja Saksamaa. Viimase aja trendideks on turbaenergeetika osatähtsuse kasv.

Allikas: MTÜ Eesti Turbaliit 07.09.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.