Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
7. septembril kell 17 avatakse pidulikult Eesti Maaülikooli spordihoone. (2009-09-02 00:05:35)

 

Tseremoonial osalevad maaülikooli rektor Mait Klaassen, Tartu linnapea Urmas Kruuse, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kultuuriminister Laine Jänes.

Uut spordihoonet on palutud avama ka maaülikooli spordiklubi veteranid, teiste seas Jaak Uudmäe, kes 1980. aasta olümpiamängudel võitis kolmikhüppes kuldmedali, ja Enn Sellik, kes samal olümpial saavutas 10 000 meetri jooksus 8. koha. 4600 ruutmeeri suuruses hoones on profi- või harrastustasemel võimalik tegelda paarikümne alaga.

 

Sportijate käsutuses on pallimängu-, aeroobika-, maadlus-, tõste- ja jõusaalid, suusabaas, saunad, lastenurk. Pealtvaatajaile on 500-kohaline tribüün. Hoonest väljas on rannavolle-ja tänavakorvpalliplatsid, auto- ja jalgrattaparklad.

Alates uuest õppeaastast saavad maaülikooli tudengid kehalise kasvatuse eest ka ainepunkte. Spordihoonesse on lisaks maaülikooli tudengitele-töötajatele oodatud igas vanuses linnakodanikud.


Maaülikooli spordiklubi juhataja Rait Rodi sõnul avardab uus hoone märgatavalt maaülikooli ja tartlaste sportimis- ja vaba aja sisustamise võimalusi. Tavapärasest erinev, väljavenitatud nurkade ja muruterrassidega ümbritsetud hoone muudab arhitektuuriliselt põnevamaks ka Tartu linnapilti ja seob tervikuks maaülikooli kämpuse.

Spordihoone ehitas AS YIT Ehitus, projekteeris arhitektuuribüroo Salto AB.Ehituse maksumus oli 86 mln kr, sellest riik andis 23 mln ja Tartu linn 2 mln kr. Spordihoone ehitusleping sõlmiti 10. märtsil 2008, nurgakivi pandi 20. juunil 2008, hoone sai kasutusloa 14. augustil 2009.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.