Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus toimus 15. ökoloogiapäev (2005-04-22 16:22:20)


22. aprillil toimunud ökoloogiapäeva tervitussõnad ütles keskkonnaminister Villu Reiljan. Ürituse korraldas Teadusühing IM Saare ja see toimus Eesti Põllumajandusülikooli Metsamaja kaldaauditooriumis.

Seekordne ökoloogiapäev keskendus Naturale. Looduskaitse spetsialistid ja eksperdid ministeeriumist, looduskaitsealadelt ning akadeemilistest asutustest esinesid erinevate Natura-alaste ettekannetega. Samas arutleti Natura 2000 kui väljakutse ja võimaluse üle Eesti looduskaitses.

Tutvustati Natura 2000 biotoopide kaitset Karula rahvuspargis ning Natura võrgustiku valmimist Lääne- ja Raplamaal. Ülevaade anti Natura 2000 elupaikade seire integreerimisest looduse mitmekesisuse seiresse. Ürituse lõppedes vaadati Natura 2000 protsessi praktiku pilgu läbi SWOT analüüsi abil.

Natura 2000 on üleeuroopaline kaitsealade võrgustik, mille eesmärgiks on kaitsta Euroopas ohustatud liike ning elupaigatüüpe: soid, metsi, pärandmaastikke jms. Eesti paistab võrreldes muu Euroopaga silma ulatuslike soode-rabadega ning liigirikkust kandvate pärandkooslustega nagu puisniidud ja loopealsed.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.