Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel muutusid kalapüügikvoodid (2009-08-13 12:18:55)


Täna, 13. augustil kinnitas Vabariigi Valitsus veel selleks aastaks uued kalapüügikvoodid Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel, muutused toimusid kolme kalaliigi (siig, koha, ahven) osas.

Ahvena püügikvoot suurenes 750 tonnilt 850 tonnile ja siia püügikvoot 5 tonnilt 7 tonnile, koha püügikvoot vähenes 800 tonnilt 600 tonnile.

“Muudatused lepiti kokku tänavu juunis toimunud valitsustevahelise kalapüügikomisjoni istungil,” ütles Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist Aare Tuvi. Nimelt selgus istungil, et Venemaa on 2009. aasta Peipsi ja Lämmijärve kogu kalapüügikvoodist püüdnud ainult 11%, samas oli Eestil täis juba 45% ahvena püügikvoodist.

Siiavarud on Peipsi ja Lämmijärves väikesed, kuid 2009. aastal on oodata võrkudega püütud siia kaaspüügi koguste suurenemist 2005. aasta viljaka põlvkonna arvelt. Teadlaste soovitusel suurendati siia püügikvooti Peipsi ja Lämmijärves 10 tonnilt 14 tonnile, Eestile eraldati 7 tonni siia püügikvooti.

Koha püügivõimalusi Peipsi ja Lämmijärves otsustati tänavu vähendada vastavalt mõlema riigi teadlaste soovitustele, sest kohapopulatsioon on märgatavalt vähenenud just vanemate põlvkondade arvelt.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 13.08.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.