Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rannakalurid taotlevad 5,1 miljonit rannapüügi edendamiseks (2009-08-11 14:53:38)

 

Euroopa Kalandusfondi meede 1.4 “Väikesemahuline rannapüük“,  mille taotlusvoor lõppes 3. augustil, tõi PRIAsse 49 toetustaotlust summas 5,1 miljonit krooni. Kuna meetme eelarve on 10 miljonit krooni, siis jätkub vahendeid kõigile nõuetekohastele taotlustele.


“Kõige rohkem oli taotlusi Pärnumaal - 29 taotlust, kus rannakalurid on sarnast toetust taotlenud ka eelmisel programmperioodil Riikliku Arengukava vahenditest,“ rääkis PRIA kalandustoetuste büroo juhataja Piret Ilves. Lisaks Pärnumaale esitati taotlusi ka Saaremaal 7 taotlust, Harju ja Lääne-Virumaal 4 taotlust, Hiiumaal 3 taotlust ja Läänemaal 2 taotlust. Viimatinimetatud maakondade taotlejad ei ole varem rannapüügilaevade moderniseerimiseks toetusi taotlenud.


Ilvese sõnul võib piirkondade erineva aktiivsuse taga olla ka asjaolu, et väga suur roll meetme info jagamisel oli käesoleval korral kalanduspiirkondade tegevusgruppidel: „Saare, Lääne ja Hiiu maakondade tegevusgrupid korraldasid näiteks infopäevi, kus PRIA esindajad rääkisid rannakaluritele meetme tingimustest, nõutavatest dokumentidest ja taotluste menetlemisest.“


Toetuse eesmärk on soodustada kalalaevastikku tehtavaid investeeringuid, mis on suunatud kütusesäästlikkuse tõstmisele, keskkonna- ja laevaohutustingimuste parandamisele ning püügivahendite selektiivsuse ja töötingimuste parandamisele.


“Kõige väiksem taotletav toetusesumma oli 5 664 krooni ja kõige suurem ligikaudu 420 000 krooni,“ rääkis Ilves. „Toetust taotleti erinevatele tegevustele - uue paadimootori ostmisest paadi plastikuga katmiseni.
Samuti toetatakse erinevate seadmete ostmist ja paigaldamist kalalaeval. “PRIA teeb määramisotsused hiljemalt 8.detsembriks ja kuna eelarvevahendeid jätkub kõigile nõuetekohastele taotlustele, siis vastu võetud taotlusi kontrollib ja kiidab PRIA heaks taotluste esitamise järjekorras.

Euroopa Kalandusfondi meetmed võimaldavad Eesti kalandussektorit aastatel 2007-2013 toetada koos Eesti riigi omaosalusega ligi 1,76 miljardi krooniga. Seni on EKF toetuste saamiseks esitatud taotlusi heaks kiidetud ligi 436,5 mln krooni ulatuses. Väikesemahulise rannapüügi investeeringutoetuse raha tuleb 75% ulatuses EKF-ilt ja 25% ulatuses Eesti riigilt.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) 11.08.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.