Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 33. nädalaks (2009-08-11 00:55:52)

 

Ilma ülevaade 11.-17.08.2009...

Sooja suveilma toonud kõrgrõhuala laguneb ja taandub aeglaselt itta. Kolmapäevaks on terve Põhja-Euroopa hõivatud suurest madalrõhualast, mille peamine kese on algul Skandinaavia põhjatipu lähedal, hiljem Soome või Loode-Venemaa kohal. Ööpäeva keskmine õhutemperatuur on seejuures normilähedane (15…16 °C), kuna ööd on pilvised.

Teisipäeval läheneb lääne poolt madalrõhulohk külma frondiga. Õhtul suureneb saartel hoogsaju ja äikese tõenäosus. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaarte tuul. Päevasooja 20…25 °C.

Kolmapäeval liigub niiske ja jahe õhk läänest itta. Öösel sajab peamiselt Lääne-Eestis, päeval on hoovihma ja äikest üle Eesti. Tuul pöördub edelasse ja läände ning tugevneb rannikul kuni 12 m/s. Päevasooja 15…20 °C.

Neljapäeval sajab öösel kohati, päeval on hoovihma ja äikese tõenäosus suur. Puhub edelatuul. Päevasooja 16…20 °C.

Reedel pöördub tuul itta taanduva madalrõhuala tagalas läände-loodesse. Sajuhood võivad olla kohati intensiivsed, esineb äikest. Päevasooja 15…19 °C.

Laupäeval õhurõhk tõuseb ja Skandinaavial tekib nõrk kõrgrõhukese. Vihma tõenäosus väheneb. Puhub nõrgenev läänekaarte tuul. Päevasooja 16…20 °C.

Pühapäeval tugevneb Baltimaades kõrgrõhuhari. Saju tõenäosus on väike. Kui öösel selgineb, on oodata märgatavat õhutemperatuuri langust sisemaal +5 °C lähedale. Päevasooja 17…21 °C.

Esmaspäeval läheneb järgmine madalrõhuala kese tõenäoliselt Põhjamerelt. Selle eel tõuseb Balti riikidesse soe ja niiske õhk lõunapoolsetelt laiustelt. Võib oodata lausvihma võrdlemisi tugeva lõunakaarte tuulega.

Järgmine ülevaade 11. augustil keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 10.08.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.