Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EPKK vastulause: Mahetoitu süües toetab tarbija puhast keskkonda (2009-07-31 15:57:57)


Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda peab 31. juuli Päevalehes tsiteeritud brittide käsitlust mahetoidu kohta eksitavaks ja ühekülgseks. Briti toidustandardite ameti raportist tõdetakse, et mahepiima joomine ja maheliha söömine pole kuidagi kasulikum tavatoidust. Uurimise all polnud aga toidus sisalduvad pestitsiidide jäägid ja mahetoiduga kaasnevad keskkonnaaspektid. Paraku on pelgalt toitainete sisalduse uurimine liiga ühekülgne lähenemine ega anna ülevaadet ökoloogilise põllumajanduse laialdasemast kasust ühiskonnale ja keskkonnale.

Mahetootmises ei kasutata mineraalväetisi ja keemilisi taimekaitsevahendeid, tootmisel järgitakse loomade heaolu kõrgeid standardeid, tootmise mitmekesisust ja teisi olulisi aspekte.


Mahepõllumajandus aitab suurendada bioloogilist mitmekesisust. Uuringud on näidanud, et mahepõldudel on taimede kooslus mitmekesisem ning seal elab rohkem putukaid ja põllulinde. Lisaks on mahepõllumajandus tööjõumahukam ja loob maapiirkondades uusi töökohti. Eestis majandatakse üle 80 000 hektari ehk 9% põllumajandusmaast mahedalt.

Lisainfo: Roomet Sõrmus, EPKK juhatuse esimees, roomet.sormus@epkk.ee, tel 520 5857.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 31.07.09 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.