Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täpsustuvad noore põllumajandusettevõtja toetuse nõuded ja hindamiskriteeriumid (2009-07-27 14:44:40)


Reedel allkirjastatud põllumajandusministri 20. detsembri 2007. a määruse nr 158 Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsem kord (Eesti maaelu arengukava 20072013 meede 1.2.) muudatus täpsustab toetuse saamise nõudeid ning taotluste hindamise kriteeriume.


Täpsustatud hindamiskriteeriumite kaudu on võimalik paremini hinnata projektide majanduslikku jätkusuutlikkust ning valida välja kõige paremad projektid. Taotlusi hindab hindamiskomisjon, kes analüüsib nii ettevõtja ettevalmistust põllumajandusega tegelemiseks kui ka äriplaani realistlikkust.


Toetuse eesmärk on noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise hõlbustamine ja põlvkondade vahetusele kaasaaitamine põllumajanduses.
Toetust võib taotleda põllumajandusliku tegevuse alustamiseks või arendamiseks. Toetust saavad taotleda põllumajandusega alustavad noored (alla 40 aasta vanused) ettevõtjad.


Hindamise kriteeriumite alusel on eelistatud noored ettevõtjad, kes võtavad põllumajandusettevõtte üle vanemalt või vanavanemalt. Käesoleval aastal on toetuse eelarveks planeeritud 25,7 miljonit krooni, mis on 75% ulatuses finantseeritud Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD) ning 25% ulatuses Eesti riigieelarvest. Kui  abikõlblikke taotlusi laekub rohkem kui on eelarves raha, teeb hindamiskomisjon hindamise kriteeriumide põhjal projektide paremusjärjestuse.


Taotlusvoorude täpse aja annab teada Põllumajanduse ja Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA). Lisainformatsiooni toetuse kohta: http://www.agri.ee/investeeringutoetused

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 27.07.2009


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.