Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Alates 18. aprillist ei tohi kulu põletada (2005-04-14 19:35:04)

 

Alates 18. aprillist kuni sügisvihmade saabumiseni on kulu põletamine keelatud. Eraisikust tuleohutusnõuete rikkujat võib oodata kuni 18 000 krooni suurune trahv.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmavaatluse andmetele tuginedes saab 18. aprillil kõigis Eesti piirkondades lume sulamisest kaks nädalat, mis tähendab seda, et sellest päevast alates on kulu põletamine keelatud. Erandiks on Hiiumaa, kus lumikate kadus mõni päev varem ja kus kulu põletamise keeld algab juba 14. aprillist.

Perioodi lume sulamisest kuni sügisel vihmade saabumiseni loetakse tuleohtlikuks ajaks. Vastavalt keskkonnaministri määrusele, mis sätestab metsa ja muu taimestikuga kaetud alade tuleohutusnõuded, võib tuleohtlikul ajal ja tuleohtlikus paigas tuld teha ainult selleks ettevalmistatud ning tähistatud kohas.

Tuleohutusnõuete rikkumise eest saab eraisikut karistada kuni 18 000 krooni suuruse trahviga. Juriidilise isiku puhul võib trahvisumma ulatuda 50 000 kroonini.

Kulu põletamisel võib tuleroaks sattuda ka mets ning sel juhul tuleb lisaks trahvisummale hüvitada veel keskkonnale tekitatud kahju.

Kulupõlengud on igal kevadel suureks probleemiks. Möödunud aastal registreeris Päästeamet 3904 kulupõlengut, tänavu on Päästeamet saanud siiani kulupõlengutele 370 väljakutset.

Allikas: Keskkonnainspektsiooni 13.04.2005 pressiteade

 

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.