Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Stockholmi grupp vaagis põllumajanduse seoseid kliimamuutustega (2009-07-17 18:42:18)


Põllumajandusministeeriumi eestvedamisel kohtusid täna ja eile Kuressaares Euroopa Liidu liberaalsema tiiva riikide ehk nn Stockholmi grupi kõrgemad põllumajandusametnikud, et vahetada seisukohti ja pidada aru Euroopa ühise põllumajanduspoliitika tulevikueesmärkide üle.

Arutluse all oli Euroopa Liidu maaelu areng, põllmajanduse konkurentsivõime ja roll ühiskonnas. Põhjalikumalt peatuti põllumajanduse seosel kliimamuutustega ning otsiti võimalusi koostööks kliimamuutuste tagajärgedega tegelemisel.

„Kliimamuutuste teemaga seoses on täna üleval rohkem küsimusi kui vastuseid, see annab põhjust asjaga aktiivselt edasi tegeleda,“ täheldas põllumajandusministeeriumi kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaup.

Osalejad olid üksmeelel, et Euroopa põllumajanduse konkurentsivõimet ei saa tõsta keskkonna arvelt. Nenditi ka, et põllumajandussektor on kliimamuutustele kaasaaitaja, samas on põllumajanduse abil võimalik kliimamuutusest tingitud probleemidele lahendus leida, kui kohandada põllumajandus võimalikult kiiresti muutunud oludega, vähendada põllumajanduse negatiivset mõju keskkonnale, kasvatada taimeliike ja puid, mis seovad paremini kasvuhoonegaase, suunata senisest enam vahendeid teadusuuringuteks ning tagada uue tehnoloogia kasutuselevõtt tootmises.

Arutelu kliimamuutuste teemal jätkub käesoleva aasta lõpus toimuval Kopenhaageni tippkohtumisel.

Kuressaares toimunud Stockholmi grupi mitteametlikul kohtumisel osalesid Rootsi, Suurbritannia, Taani, Läti, Hollandi, Tšehhi ja Saksamaa esindajad. Eesti seisukohti tutvustasid külalistele põllmajandusministeeriumi asekantslerid Andres Oopkaup ja Peeter Seestrand ning maaelu arengu osakonna juhataja asetäitja asendaja Marko Gorban.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 17.07.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.