Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut hakkab kuuma ilma saabumisest hoiatama (2009-07-17 16:48:47)


Alates tänasest hakkab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) avaldama oma kodulehel hoiatusi, juhtimaks elanike tähelepanu, kui on oodata õhutemperatuuri üle 25oC.

Õhutemperatuuri tõus üle 25 kraadi sunnib inimest ja teda ümbritsevat keskkonda muutustega kohanema. Inimese organismile talutavate temperatuuride vahemik sõltub inimese vanusest, tema tervislikust seisundist ja aktiivsusest ning ka riietusest. Lisaks neile mõjutavad ka mitmed väliskeskkonna tegurid, millest olulisimad on õhuniiskus, tuule kiirus ja päikesepaiste intensiivsus.

Kuumade ilmadega tuleb eriti ettevaatlik olla kroonilisi haigusi, näiteks kõrgvererõhutõbe ja südamehaigusi põdevatel inimestel, kellel võib palavusest tingitult tõusta vererõhk ja tekkida südameatakioht. Liigne kuumus ohustab ka kuni nelja-aastaseid lapsi ja üle 65-aastaseid täiskasvanuid, samuti ülekaalulisi. Kindlasti tuleks sel ajal tähelepanelik olla neil, kes teevad füüsilist pingutust nõudvaid töid.

Selleks, et kuumade ilmadega oma tervisele mitte liiga teha, tasuks palavuse hindamiseks jälgida EMHI kodulehel avaldatavat kuumaindeksit (http://www.emhi.ee/?ide=21,540,770,1232). Kindlasti tasuks tutvuda ka Tervisekaitseinspektsiooni soovitustega, kuidas liiga soojade ilmade korral toime tulla.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 17.07.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.