Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 29. nädalaks (2009-07-14 00:41:23)

 

Ilma ülevaade 14.07.-20.07.2009...

Alanud nädalal on pärast esmaspäevast tugevat vihma sajusemad päevad tõenäoliselt neljapäev ja pühapäev. Ööpäeva keskmine õhutemperatuur on normilähedane (16…17 °C), mõnel päeval veidi kõrgem.

Teisipäeval tekib põhja poole lahkunud tsükloni tagalas nõrk kõrgrõhuhari. Üksikud hoogsajupilved võivad päeva ajal siiski areneda. Öösel puhub lääne- ja edelatuul 3-9, põhjarannikul iiliti 12-14 m/s, päeval on tuul edelast ja lõunast 4-10 m/s. Päevasooja 17…22 °C.

Kolmapäeval kõrgrõhuala tugevneb veidi ja seetõttu on loota olulise sajuta ilma. Puhub edelatuul 3-9 m/s. Päevasooja 20…25 °C.

Neljapäeval liigub Kesk-Euroopast Baltimaile väga soe ja niiske õhk. Tõenäoliselt tekib väike tsüklon Läänemere lõunaosa kohal ning see liigub päeval üle Eesti ja Läti. Suuremad vihmad võivad sattuda Läti ja Lõuna-Eesti peale, tuleb ka äikest. Puhub lõunakaarte tuul 3-9 m/s. Päevasooja 19…24 °C.

Reedel tugevneb itta lahkunud madalrõhuala järel kõrgrõhuhari ja sademete võimalus kahaneb. Puhub edelatuul. Päevasooja on 19…24 °C.

Laupäeval peab kõrgrõhuala veel vastu ja saju tõenäosus on väike. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb õhtuks. Päevasooja kuni 26 °C.

Pühapäeval süveneb tsüklon Lõuna-Skandinaavial, selle lohk rohke sajuga ületab Eesti ööpäeva jooksul. Tuul pöördub lõunast edelasse. Enne äikest võib Ida-Eestis õhutemperatuur tõusta 29 °C-ni.

Esmaspäeval võib tsüklon peatuda Lõuna-Skandinaavial. Tugevate edelatuulte tsoon haarab terve Läänemere. Ajuti võib veidi hoovihma sadada. Ilm on jahe.

Järgmine ülevaade 15. juulil keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 13.07.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.