Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 28. nädalaks (2009-07-06 12:14:12)

 

Ilma ülevaade 7.07.-13.07.2009...

Külm õhk taandub. Nädala jooksul on oodata normilähedase õhutemperatuuriga, kuid sageli vihmast ilma. Kõige sajusem võib olla neljapäev.

Teisipäeval aktiviseerub madalrõhuala Lõuna-Skandinaavial. Selle sajud kanduvad päeva jooksul üle Eesti. Tuul pöördub kagust edelasse. Pilves ja vihmase ilma tõttu õhutemperatuuri märgatavat tõusu pole.

Kolmapäeval on juba kogu Põhja-Euroopa hõivanud madalrõhkkonna idaserv Eesti kohal. Öösel taanduvad suuremad sajud Soome poole, uus lõuna poolt lähenev sadu ei jõua veel kaugele. Puhub edela- ja lõunatuul, õhtuks pöördub tuul kirdesse ja tugevneb. Õhutemperatuur võib tõusta 24 kraadini.

Neljapäeval liitub Põhja-Euroopa tsükloniga tõenäoliselt Kesk-Euroopas tekkinud tsüklon ja see võib tuua tugevaid sadusid ka Eestisse. Kuna süveneva tsükloni kese läheb arvatavasti üle Eesti, tuleb tuult jälgida tund-tunnilt. On oodata järske tuule suuna ja kiiruse muutusi. Õhutemperatuur on valdavalt alla 20 kraadi.

Reedel kandub tsükloni kese Soome või Põhjalahe peale. Selle tagalas valitseb Eestis tugeva edelatuulega ilm. Suuremad vihmad taanduvad.

Laupäeval-pühapäeval–esmaspäeval jääb Skandinaaviale nõrk madalrõhuvöönd, selle idaserv ulatub Eestini. Hoovihmade ja äikesevõimalus püsib. Puhub lõunakaarte tuul. Sooja on päeval üle 20 kraadi.

Järgmine ülevaade 7. juulil keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 06.07.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.