Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Balti põllumajandusministrid püüavad toidukaupade eksporti suurendada (2009-07-01 17:04:44)


Balti riikide põllumajandusministrid otsivad täna ja homme Saaremaal võimalusi, kuidas ühiselt suurendada toidukaupade eksporti kolmandatesse riikidesse. Samuti tutvutakse teineteise seisukohtadega Euroopa kalanduspoliitika reformimise osas pärast 2013. aastat.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on Eesti toidukaupade eksport eelkõige idas asuvatesse riikidesse viimastel aastatel väga kiiresti kasvanud ning seetõttu tulebki sellele suurt tähelepanu pöörata. „Toidukaupade osakaal Eesti koguekspordis moodustab kümnendiku ning tänasel hetkel on hea võimalus seda osakaalu suurendada,“ rääkis Seeder. „Arvestades, et näiteks piima toodetakse Eestis täna sisenõudlusest oluliselt rohkem, tuleb seda suunda arendada.“

Viimase viie aastaga on Eesti põllumajandustoodete eksport Euroopa Liitu kasvanud 1,9 korda, näiteks Venemaale on eksport samal ajal kasvanud aga 5,4 korda.

Teise olulise teemana käsitletakse Ekesparre hotellis toimuval kohtumisel Euroopa kalanduspoliitika reformimist pärast 2013. aastat. Seedri sõnul on kolmel riigil reformi osas selge nägemus ning paljud punktid sellest on kattuvad.

Nii näiteks ollakse vastu püügikvootide uuele jaotussüsteemile, mis tekitaks Euroopas ülisuured püügifirmad ning ei oleks kindlasti kasulikud Eesti rannakaluritele. Eesti omaltpoolt toetab püügikvoote, mis on selgelt suunatud Läänemere kalavarude suurendamisele.

Lisaks kolmepoolsele kohtumisele külastavad ministrid Koguva küla ning teevad meresõidu Roomassaarest Kuressaarde.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 01.07.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.