Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA-lt saab taotleda piimakvoodi suurendamist (2009-07-01 16:48:32)


Alates 1. juulist kuni 15. juulini võtab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) piimakvoodi omanikelt vastu taotlusi neile käesolevaks kvoodiaastaks määratud piimakvoodi suurendamiseks.

Praegu käimas oleval (2009/2010) kvoodiaastal jagab PRIA piimakvoodi suurendamiseks välja üle 13 483 tonni tarnekvooti ja ligi 730 tonni otseturustuskvooti.

Kvoodi suurendamist saavad taotleda need tootjad, kes täitsid eelmisel kvoodiaastal vähemalt 90% neile määratud piimakvoodist ja kellel on suurenenud piimakari ning lisandunud loomad on kantud 01.04.2009 seisuga PRIA loomade registrisse. Kvooti saab suurendada ka siis, kui on suurenenud tootja piimalehmade keskmine piimatoodang eelmisel kvoodiaastal.

„Praegu on kvoodi juurde küsimiseks just õige aeg, nii saame reservi vastavalt reaalsele vajadusele ümber jagada,“ rääkis PRIA riiklike toetuste büroo peaspetsialist Urve Seedre. „Piimatootjad, kes näevad, et nende piimatoodang võib kujuneda suuremaks, kui olemasolev kvoot, võiksid kindlasti kvoodi suurendamist taotleda!“

Maksimaalseks taotletava kvoodi suuruseks saab olla 1. aprilli seisuga PRIAs loomade registris kirjas olevate taotleja piimalehmade arv korrutatud tema karja keskmise piimatoodanguga eelmisel kvoodiaastal (Jõudluskontrolli Keskuse andmetel).

Kui kirjeldatud korrutis annab senisest kvoodist suurema numbri, siis tekib taotlejal õigus taotleda kvoodi suurendamist. Kui kvooti taotletakse kokku rohkem kui seda reservis jagamiseks on, siis vähendab PRIA võrdse kohtlemise printsiipi järgides võrdeliselt kõigi taotluse esitanute individuaalse kvoodikoguse suurendatavat osa.

Piimakvoot on Euroopa Liidu turukorraldusmeede, mille eesmärgiks on reguleerida piimatoodangu mahtu liidus. Piimakvoodi arvestuslik aasta algab 1. aprillil ja lõpeb järgmise kalendriaasta 31. märtsil. Kokku on Eesti tarnekvoot käesoleval aastal ligi 657 tuhat tonni ja otseturustuskvoot ligi 9 tuhat tonni.

Sellest kvoodiaastast alates suurendatakse Euroopa Liidu liikmesriikide piimakvoote igal aastal 1% võrra ning väljajagatava tarnekvoodi suurus on ka selle võrra suurem. Ülejäänud väljajagatav kvoot koosneb eelmisel kvoodiaastal reservi kogunenud kvoodikogusest ja vabanenud broneeringutest ehk nende kvoodiomanike arvelt, kes on kvoodiaasta jooksul täitnud alla 70% kvoodist - neil vähendati kvoodikogust 50% kasutamata jäänud kvoodikogusest ning kogustest, mis olid tootjatelt piimakvoodi mittetäitmise pärast ära võetud ja mida tootjad kahe aasta jooksul tagasi ei küsinud

Kvoodi suurendamise taotlusvorme saab nii PRIA maakondlikest teenindusbüroodest kui ka veebilehelt www.pria.ee. Suurendamise taotlused vaadatakse läbi hiljemalt 15. augustiks.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 01.07.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.