Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Huvitavat Hiiumaalt (2009-07-01 01:18:43)

 

MTÜ Hiiumaa Metsaselts korraldas pühapäeval, 28. juunil õppepäeva puitehitiste konstrueerimisest, uudistamisobjektiks oli kohalik, männipuust ja kadakast „Eiffeli torn“, mis valminud 2007. aastal.


Torni ehitas oma maale Reigi küla mees Jaan Alliksoo, nüüdseks on tema  kätetööna torni ümbrusesse lisandunud mitmeid uusi huvitavaid ehitisi, kiikesid ja mööblit. Ja kõik ikka puidust. Jaan oskab  anda rannamänni juurelegi huvitava ja reaalselt kasutatava rakenduse.

 

Esimese torni rajamisel jäi meistril ehitamisrõõmu kõrvalt bürokraatlik asjaajamine unarusse, sellega kaasnenud probleemid jõudsid ka üleriiklikusse meediasse.


Nüüd plaanib meister juba uut ja suuremat torni, mille ehitusmaterjal juba õuel ootamas  ja LEADER meetmest on uue torni projekteerimiseks rahagi eraldatud.


Praegune torn aga elab oma elu ja on kujunenud Hiiumaa üheks aktiivsemalt külastatavaks turismimagnetiks.


Kuigi torni ronimine ei ole ametlikult soovitatav, leidub ka oma riisikol 31 meetri kõrgusele ronijaid. Vaade, mis Kootsaare poolsaarelt avaneb, on igal juhul lummav.


Õppepäev sai teoks tänu SA Erametsakeskuse rahastatud  metsaühistu toetusele, osales 33 suuremat ja väiksemat huvilist.

 

Järgmine kord koguneb MTÜ Hiiumaa Metsaselts 11. juulil, et pidada Luidjal üldkoosolek, võtmaks vastu otsused seltsiga eurorahade taotlemiseks, sellele järgneb õppepäev Pallil.

Aira Toss, MTÜ Hiiumaa Metsaselts juhatuse esimees

 

Allikas: www.eramets.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.