Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi külastab Rahvusvahelise Looduskaitseliidu ja Rooma Klubi president (2009-06-26 15:26:58)


Esmaspäeval, 29. juunil algusega kell 14 viibib Keskkonnaministeeriumis (Narva mnt 7a) Ashok Khosla, kes on Rooma Klubi ja Rahvusvahelise Looduskaitseliidu president.

“Kohtumisel arutame maailma loodushoiu esmatähtsaid küsimusi ja arengusuundi,” ütles Keskkonnaministeeriumi nõunik Hanno Zingel. “On ju Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) puhul tegu suurima loodus- ja keskkonnakaitseorganisatsiooniga maailmas, mis määrab kogu planeedi looduskaitse näo ja töötab koos teadlaste ning praktikutega välja abinõud olulisemate keskkonnaküsimuste lahendamiseks,” ütles Zingel.

IUCN-i eestvõttel on ellu kutsutud kõik maailma globaalsed looduskaitselepped: bioloogilise mitmekesisuse konventsioon (Rio de Janeiro), ohustatud liikidega kauplemise konventsioon (CITES), märgalade (Ramsar) ja UNESCO maailmapärandi konventsioon. Üheks IUCN-i tuntumaks tegevuseks on punaste raamatute koostamine ja iga-aastane uuendamine.

Praegused (2008−2012) IUCN-i prioriteedid on elustiku mitmekesisuse säilitamine, kliimamuutuste ja alternatiivenergeetika mõju hindamine looduse mitmekesisusele, maailma majanduse jätkusuutlikkus ja selle rohelisemaks muutmise võimalused, ökosüsteemsed hüved ja teenused kvaliteetse elukeskkonna alusena.

IUCN-i president Ashok Khosla saabub Eestisse pühapäeval, 28. juunil ja viibib siin kuni 30. juunini. Lisaks Keskkonnaministeeriumile kohtub ta IUCN-i liikmesorganisatsioonide esindajatega, IUCN-i teaduskomisjoni liikmetega, Tallinna linnapea Edgar Savisaare, Eesti Rooma Klubi presidendi Jüri Kanni ja klubi juhatuse liikmetega, Eesti Looduskaitse Seltsi auliikme Arnold Rüütliga ning Skype asutaja Ahti Heinlaga.

29. juunil algusega kell 16.30 osaleb Khosla Jaak Valge ja Kalev Sepa raamatu „Üleilmastumine ja globaalprobleemid” esitlusel Tallinna Ülikoolis. Samas peab ta ka lühiloengu „Loodushoiu väljakutsed üleilmastunud maailmas”. Ashok Khoslat saadab IUCN-i Euroopa Programmi juht Paul Grigoriev.

Tänavu möödub Rahvusvahelise Looduskaitseliidu asutamisest 61 aastat. Liidul on üle 1100 liikme nii riikide kui ka rahvusvaheliste ja valitsusväliste organisatsioonide näol. Eesti on IUCN-i liige 2007. aastast. Eestist on liige ka Eestimaa Looduse Fond (ELF). Mullu toimunud IV maailma looduskaitse kongressil valiti Rahvusvahelise Looduskaitseliidu regionaalseks nõunikuks ja nõukogu liikmeks ka Eesti Maaülikooli professor Kalev Sepp.

NB! Ajakirjanikel on võimalus nii Ashok Khosla kui ka teda saatvate ja vastuvõtvate inimestega kohtuda Keskkonnaministeeriumis algusega kell 15.30.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 26.06.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.