Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tuleb moodustada töörühm kaevandamise järelevalve tõhustamiseks (2009-06-12 15:55:15)


Täna, 12. juunil pöördus keskkonnaminister Jaanus Tamkivi majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi poole ettepanekuga moodustada töörühm kaevandamise järelevalve tõhusamaks korraldamiseks.

Riigikontroll auditeeris 2008. ja 2009. aastal ehitusmaavarade kaevandamise riiklikku korraldamist ja juhtis oma auditis tähelepanu vajadusele parandada järelevalvet kaevandamise üle. Näiteks märkisid auditeerijad seda, et kaevandamismahtude kontrollimiseks ei tehta vajalikul määral karjääride mõõdistamist ehk markšeideritöid, ka on puudulik maavaravarude ja ressursitasude üle arvestuse pidamine.

“Kaevandatud koguste täpne väljaselgitamine on kaevandamise järelevalve üks aluseid,” ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. “Kaevandamisseaduse alusel kuulub selle korraldamine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pädevusse, sellepärast ongi minu hinnangul väga vajalik just selle ministeeriumi juurde luua kaevandamise järelevalve küsimustega tegelev töörühm.”

Ka Riigikontroll soovitas maavarade kaevandamismahtude järelevalve pädevuse selgeks kindlaksmääramiseks ja järelevalve tõhustamiseks tihendada koostööd majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, analüüsida järelevalveülesannete jagunemist eri järelevalveasutuste vahel kaevandamisseaduse ja maapõueseaduse ning nende alamaktide nõuete täitmise seisukohalt ning valmistada ette eelnõud vastavate õigusaktide muutmiseks või täiendamiseks, sealhulgas ühtlustada karjääride mõõdistamise sagedused.

Tamkivi sõnul on oluline, et töörühma kaasatakse lisaks keskkonnaministeeriumile ka keskkonnaameti, keskkonnainspektsiooni, maa-ameti ja OÜ Eesti Geoloogikeskuse spetsialistid.

“Ehitusmaavarade kaevandamine on vajalik kogu riigi toimimiseks, sest teid, trasse, maju jne ilma ehitusmaterjalideta teha ei saa. Seega on riigiasutuste ühistöö väga oluline,” märkis keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.

Keskkonnaministeerium on algatanud ka ehitusmaavarade kasutamise riikliku arengukava koostamise, mis samuti valmib ministeeriumide, omavalitsusliitude ja valitsusväliste organisatsioonide ühistööna. Arengukava eesmärk on välja selgitada parimad võimalikud kaevandamispiirkonnad, määrata eeskätt riigi huvist lähtuv kaevandamise kord ja leida lahendusi kaevandamisega seonduvatel vastuoludele.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.06.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.