Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahemaa looduskeskuses tuleb loodusõhtu toiduainete säilitamisest (2009-06-11 00:49:05)

 

Neljapäeval, 18. juunil algusega kell 18 esineb Lahemaa looduskeskuses biokeemik Urmas Kokassaar. Hooaja viimase loodusõhtu teemaks on „Toiduainete kodused säilitusviisid ja nende mõju tervisele.“

 

Tartu ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna bioloogia didaktika lektor Urmas Kokassaar on ülikoolis üks hinnatumaid lektoreid. Nii 2006. kui ka 2008. aastal valiti ta tudengite poolt aasta parimaks õppejõuks loodusteaduste valdkonnas. Üldsusele on ta tuntud kui toiduteemaliste raamatute ja artiklite autor. Biokeemikuna oskab ta näha, kuidas erinevate juurviljade, puuviljade ja muude toiduainete keemiline koostis inimese organismi mõjutab. Kokassaar osaleb ka bioloogiaõpikute koostamisel ning õpetajate koolitamisel.

 

Juunikuisel loodusõhtul käsitleb Urmas Kokassaar traditsiooniliste toiduainete säilitusviise, mis jaotuvad keemilisteks, bioloogilisteks, füüsikalisteks ja kombineeritud säilitusviisideks. Lektor tutvustab ka iga säilitusviisiga kaasnevaid mõjutusi tarbija tervisele.

 

Kord kuus toimuvate Lahemaa loodus- ja kultuuripärandi õppeõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kuulajatele tasuta. Oodatud on kõik huvilised ning eelnev registreerimine pole vajalik. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2,5  tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks on Keskkonnaameti Viru regiooni Palmse kontori suur auditoorium, mis asub Palmse mõisa härrastemaja kõrval endise tõllakuuri hoones.

 

Lisateave: Riina Kotter, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, tel 329 5550, e-post riina.kotter@keskkonnaamet.ee.

 

Allikas: www.lahemaa.ee 10.06.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.