Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kodumaised maasikad valmivad tänavu hiljem (2009-06-11 00:01:58)

 

Kui eelmisel aastal võis esimese saagi maasikapõllult korjata juba juuni keskel, siis tänavu venib maasikate valmimine pisut jaanipäeva lähedale ja hilisemakski, kuid saak tõotab tulla hea.


Kevad oli tänavu küll jahedavõitu, kuid öökülmadega maasikatele liiga ei teinud ning kui ilmad oleks olnud natukenegi soojemad, võiks varsti esimesi maasikaid korjata, kirjutab
Maaleht.

Kui Räpina vallas kolmel hektaril Polkat kasvatavad Kalmer ja Ille Kasvand ootavad saaki jaanipäevaks, siis Tõnu Oks Vana-Kuuste Marjamaa talust ütles, et tema maasikapõldudelt kindlasti jaanipäevaks korvi täis ei saa, sest seal kandis püsivad ilmad kauem jahedad.

Oksa sõnul oleks nii tootjatele kui tarbijatele parem, kui maasikahooaeg algaks mõne kuuma päevaga, mis marjade valmimise hooga käima lükkaks ja jätkuks nn normaalse Eesti suvega, kus ilmad poleks liiga kuumad ega liiga külmad.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Tarbija24


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.