Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimub ehitusmaavarade arengukava teine avalik arutelu (2009-06-08 12:23:50)


Keskkonnaministeerium korraldab kolmapäeval, 10. juunil algusega kell 13 „Looduslike ehitusmaterjalide kasutamise riikliku arengukava 2010-2020“ koostamise teise avaliku arutelu.

Arutelu toimub Keskkonnaministeeriumis (Tallinn, Narva mnt 7a, I korruse suur saal) ning selle eesmärk on tutvustada arengukava koostamise senist käiku ning anda ülevaade kava koostamiseks vajaliku uurimistöö tulemustest.

OÜ Inseneribüroo Steiger koostatud uuring annab ülevaate viimaste aastate kaevandamismahtudest ning maavaravarust üldiselt. Samuti keskendub uuring maavarade tähtsusele nii Euroopa Liidu kui ka Eesti majanduses. Ka on käsitletud keskkonnamõju vähendamise võimalusi ning loetletud maardlatel esinevad peamisi looduskaitselisi piiranguid. Lisaks üldistele hinnangutele pakub uuring rea ettepanekuid arengukava koostamiseks ning sellega seonduvaks õigusruumi muutmiseks.

Ehitusmaavarade arengukava koostatakse aastateks 2010-2020 ja selle eesmärk on välja selgitada parimad võimalikud kaevandamispiirkonnad ja määrata eeskätt riigi huvist lähtuv kaevandamise kord. Kava käsitleb kogu Eestis paikneva lubjakivi, dolokivi, kristalliinse ehituskivi, liiva, kruusa ja savi kaevandamist ning kasutamist.

Maavarade kaevandamisega seotud probleemid on olnud Euroopas päevakorral juba aastakümneid, sest kaevandamistehnoloogiad on igal pool põhimõtteliselt samad. Viimastel aastatel on EL-i liikmesriigid hakanud komplekssemaid lahendusi otsima ja Eesti on üks esimesi selle teemaga tõsisemalt tegelevaid riike.

Ehitusmaavarade arengukava koostamist koordineerib Keskkonnaministeerium, osalevad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Rahandusministeerium, regionaalminister, omavalitsusliitude ja valitsusväliste organisatsioonide esindajad ning erinevate valdkondade eksperdid. Arengukava eelnõu peaks olema valmis Vabariigi Valitsusele esitamiseks selle aasta lõpuks.

Ehitusmaavarade arengukava koostamisega seotud materjalidega on võimalik tutvuda Keskkonnaministeeriumi kodulehel aadressil http://www.envir.ee/ehitusmaavarad.

 

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.06.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.