Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Juuni esimene nädal: hernekepiaeg (2009-06-08 10:26:57)

 

Neljapäeva hommik algas mul kui õudusfilmis, üks lehvivate hõlmadega mehike viipas naabri põlluotsalt... Kuid see filmikangelane – hernehirmutis – kaitseb külviseemneid varesekamba eest.

 

Jah, varesepojad on pesast väljas ja istuvad oma vihmasorus sulgedega teel – kuid tasub neile vaid ligilähedalegi minna, kui uudishimulikku tabab varesemamma vihisev ülelend. See-eest üritavad need hallivatimehed haarata peenralt kõike, mis roheline või mullapõues peidus. Igal juhul said katteloori sooja teki alt tulnud rohelised herneväädid sel aastal meil eriti haralised kepid ja lisaks raju muusikaga CD-kollektsiooni nööri otsa helklema.

 

Rohelise rohu võidupäevad

 

Hoolimata nagu-oavarest-vihmasadudele on enamikul maa-inimestel see nädal möödunud aias, sest umbrohi tõuseb kui mühin. Vesihein kipub peenral juba õitsema minema ja nurmikas loob pead. Pisutki viivitades on umbrohi juba luupekseni.

 

Ka heinamaal käib esimene heinaniitmine ja -pallitamine. Põllud on rapsikollased. Õitsevad pihlakad, arooniad ja lodjapuud, kased on tohutult vilju täis, vaher heidab üleliigseid „ninasid” lihtsalt õuemurule. Kaseviha tegemise aeg algab varsti! Mänd õitses sel aastal nii hoogsalt, et metsa all kõndija kingad on kollased.

 

Metsamees Vello Kepparti hinnangul tuleb aga tänavu kuusekäbi ikaldusaasta – sest kuuse õisi lihtsalt polnud. Looduskalender.ee annab aga teada, et sel nädalal on võimalik minna koos asjatundjaga Mahtra lähistele eestimaiseid orhideesid imetlema.

 

Loe edasi…

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.