Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Miks sõstralehed lähevad punasekobruliseks? (2009-06-07 01:32:32)

 

Igal kevadsuvel on mitmed aiapidajad mures, miks punase sõstra lehed punakakobruliseks lähevad. Tavaliselt küsitakse, millise haigusega on tegemist. Polegi haigus, hoopis sõstra-kublatäid elavad lehtede alaküljel ja imevad taimemahla. Selle tegevuse tulemusena hakkab lehekude vohama ja kerkib kupladena üles. Süüdlased ise on 1-2 mm pikkused õrnad valkjad või kollakad putukad. Kui täid väga palju lehti jõuavad asustada, hakkab see põõsa kasvu häirima ning saak kipub vähenema.

 

Kui kahjustust peaks märgata olema, tuleks esmalt lehti alaküljelt ettevaatlikult uurida ja putukate olemasolu kindlaks teha. Kui kublastunud on üksikud lehed, tuleb need kindlasti ära võtta ja puruks muljuda või täiega tükkis kilekotti panna ja lõkkesse visata. Hulgikahjustuse korral on lugu hullem. Kui keemilist tõrjet teha ei soovi, võiks lehtede alapinda nt rohelise seebi lahusega pritsida.

 

07.06.09 Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.