Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ajakohaseid aiatöid aprilli alguseks (2005-04-05 01:05:11)


Järgnevalt paar soovituslikku tööd, mida aiapidajad esimesel võimalusel tegema peaksid.
 
Kui vanemate viljapuude tüvesid ja jämedamaid oksi katavad korp ning samblikud, tuleks need kareda kinda või tugevast jõhvist harjaga maha nühkida. Varasemal ajal soovitatud traatharja ma ei poolda, sest see vigastab tervet koort.

Tüvede puhastamine aitab hävitada suurt osa kahjureist, kes valmiku, vastse või munana talve eest kooreuuretesse varjusid ning nüüd ärgates või koorudes mööda puud laiali tormavad.

Enne töö kallale asumist peaks puu alla kindlasti kile või muu kogumismaterjali laotama, et paharetid pärast lõkkesse saaks visata.

Pärast puude juures müttamist oleks hea maapind tiheda rehaga üle riisuda, saamaks võimalikult palju pudemeid kätte (seda juhul, kui puud murus kasvavad). Kui pinnas aga haritav on, kuluks see labidaga pahupidi pöörata ning sellega kahjurid igaveseks maa rüppe aheldada.

Kui mehaanilised taimekaitsetööd tehtud, tuleks  võtta prits ning nii puud kui ka neid ümbritseb maapind karbamiidi, vask- või raudvitrioli lahusega põhjalikult üle piserdada.

Nii oleme tänavuse saagi ohtlikke taimekaitsevahendeid kasutamata kahjurite suurrüüstest päästnud.

NB! Seda muidugi juhul, kui kõiki aias olevaid puud töötleme. Kasvõi mõne kahjurikolde säilitamise korral rändavad pahategijad sealt ka puhastatud puudele lehti, õisi ja vilju maitsma. Lähestikku paiknevate aedade korral jääb soovitud tulemus väiksemsks, juhul kui naabrid sama tööd ette ei võta.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.