Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa kalamehed valivad parima Eesti räimeroa (2009-06-04 11:48:13)


Reedel valitakse Pärnus peetava üle-Euroopalise kalanduskonverentsi käigus Eesti parim räimeroog. Eestlased valisid räime 2006. aastal meie rahvuskalaks. Räimeroogasid valmistavad Gloria kokad restorani peakoka Dimitri Demjanovi juhendamisel. Pärnusse hotelli Strand kogunenud 20 Euroopa riigi kalanduspiirkondade esindajad valivad võitja viie räimeroa ja kahe heeringasordi vahel.

Demjanovi sõnul pakutakse maitsmiseks nii uudsel viisil valmistatud räime kui ka juba aastakümneid valmistatud ja tuntud maitsega räimi. “On nii tsitruseräim kui ka rahvuskala jogurtimarinaadis,” rääkis Gloria peakokk. “Kõrvale must leib, värske keedukartul ja mõdu.”

Euroopa kalanduspiirkondade esindajad otsivad tänasest laupäevani Pärnus võimalusi omavahelise koostöö tihendamiseks, et seeläbi parandada kalandusega tegelevate inimeste elujärge. 20 riigi osavõtul toimuvat konverentsi korraldavad Eesti Põllumajandusministeerium ning Euroopa Komisjoni merenduse ja kalanduse direktoriaat.

Eelkõige on kõne all Euroopa Kalandusfondi (EKF) neljanda telje rakendamine, mis käsitleb just kalanduspiirkondade säästvat arengut. See võimaldab rannakaluritel mitmekesistada oma tegevust ning seeläbi säilitada sotsiaal-majanduslikku struktuuri oma piirkonnas. Räimeroogi maitstakse Strandis reedel kella 16-18.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 04.06.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.