Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa kalamehed tihendavad Pärnus koostööd (2009-06-04 10:07:14)

 
4.-6. juunini kogunevad Pärnu hotellis Strand 20 Euroopa Liidu liikmesriigi kalanduspiirkondade esindajad, kes otsivad võimalusi omavahelise koostöö tihendamiseks, et seeläbi parandada kalandusega tegelevate inimeste elujärge.

Eesti Põllumajandusministeeriumi ja Euroopa Komisjoni merenduse ja kalanduse direktoriaadi (DG MARE) korraldatavast rahvusvahelisest konverentsist võtab osa ligi 120 inimest 20 erinevast riigist. Eelkõige on
kõne all Euroopa Kalandusfondi (EKF) neljanda telje rakendamine, mis käsitleb just kalanduspiirkondade säästvat arengut, võimaldades rannakaluritel mitmekesistada oma tegevust ning seeläbi säilitada sotsiaal-majanduslikku struktuuri oma piirkonnas.

Konverentsil pannakse rõhku eelkõige tegevustele töögruppides, mis võimaldab erinevate riikide esindajatel saada parema ja selgema ülevaate teistes riikides tehtust, jagada parimat praktikat tegevusgruppide moodustamisest kuni piirkonna strateegiate elluviimiseni, et seda piirkondade ja tegevusgruppide arendamisel kasutada ning võimalusel teha ühiseid projekte koos teiste liikmesriikide kalanduse tegevusgruppidega.

Osalejate näol on tegemist eelkõige kalanduspiirkondade esindajatega ehk siis nendega, kes ise igapäevaselt rannapiirkondade arendamise ja kalandusega tegelevad. Konverentsil osaleb ka DG MARE Baltikumi ja Põhjamere piirkonna juht Ernesto Peñas Lado. Lisaks on konverentsil esindatud ka Euroopa liikmesriikide kalandusvõrgustikke koondav FARNET.


Taustainfo:
Euroopa Kalandusfond (EKF) on loodud Euroopa ühise kalanduspoliitika elluviimiseks, et rahastada kalanduse ja ning vesiviljeluse kaasajastamist ja arengut, toetada püügilaevastiku arengut ning keskkonnasäästlikku majandamist. Seitsme aastase eelarveprioodi jooksul toetatakse kalandust iga-aastaselt ligi 59,5 miljardi krooniga (3,8 miljardit eurot). Fond on avatud nii merel kui siseveekogudes tegutsevatele kaluritele, vesiviljeluse ettevõtetele, kalanduse esindusorganisatsioonidele ning tööstustele ja kalanduspiirkondadele.

Täiendav informatsioon: http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/structural_measures/eff_introduction_en.htm

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 04.06.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.