Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mai neljas nädal: võilille udupall saadab lapsi teele (2009-06-02 10:54:37)

 

Kollastest võilillepäikestest on saanud pehmed sulekerad, mis vähimagi puudutuse peale laiali lendavad. Õhk on täis valgeid ebemeid – võililled, villpead, pajud ja paplid.

 

Seda, et rentslid paplivahtu täis on, märkab linlane üsna pea. Aga puhumata võilillepalle linnamurult ei leia, selleks tuleb maale niitmata heinamaale tõtata. Linnas ei vaiki muruniidu-mürin enam hetkekski, hullem veel, niitjahordid tõttavad juba ka suvilatesse. Võiks muidugi kokku leppida, et pühapäev on vaikuse ja linnulaulu päev... Möödunud reede hommikul õue minnes üllatas mind hoopis iselaadne undamine. Sajad tuhanded ühepäevikud lõid tantsu või puhkasid parasjagu kusagil puutüvel või majaseinal ja kui vähegi tuul vaibus, kihutati kõrgustesse undama. Naabri-Vilma rääkis, et need „tummad” olid vanasti märguandeks Peipsi-äärsetele avamaa-kurgikasvatajatele: nüüd tuleb kurgid välja istutada, õhk on piisavalt soe. Tiivulistest sumisejatest olid lummatud ka linnud. Kuldnokk nokkis kuurikatuselt neid korraga kiirete liigutustega paarkümmend tükki ja tassis pessa säutsuvale perele. Putukateadlane Urmas Tartes ütleb: „Siinpool Emajõge, s.t Lõuna-Eestis on sel aastal ka nahkatorkavalt palju sääski.”

 

Loe edasi…

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.