Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tõus teraviljaturul (2009-06-02 00:23:19)

 

Maailma teraviljaturg on viimastel nädalatel  järsult tõusnud. Põhjuseks on halb ilmastik mitmel pool maailmas, mis on aidanud kaasa nõudluse suurenemisele. USA põllumajandusministeeriumi mai keskel avaldatud prognooside kohaselt on saagid sel aastal oodatust väiksemad. Näiteks nisu puhul ennustatakse maailmas 4%list vähenemist, võrreldes eelmise aastaga, kuid kogusaak (658 mln t) oleks ikkagi läbi ajaloo suuruselt teine tulemus. USAs aga kardetakse mitmel pool levinud põua tõttu umbes 19%list saagi vähenemist. Samuti on vihmapuudusest häiritud Euroopa ja Venemaa teraviljakasvatus. 

 

Viimase paari nädala jooksul on hüppeliselt kasvanud ka rapsihind. Erinevatel Euroopa turgudel on see teinud paarisajakroonise tõusu. Kuigi ka rapsi puhul prognoositakse sel aastal rekordsaake, on laovarud siiski oodatust väiksemad ning see muudab hinnad rohkem ilmastikust sõltuvaks.

 

 

Allikas: www.fwi.co.uk /Põllumehe E-uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.