Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium tutvustab kalavarude uuringuid (2009-06-01 14:31:35)


Neljapäeval, 4. juunil algusega kell 11 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Tallinn, Narva mnt 7a) teabepäev, kus kalateadlased räägivad erinevatest kalavaru uuringutest.

Teabepäeva eesmärk on tutvustada kalavarude uuringuid ja seeläbi kalavarude seisundi kohta saadud andmeid. Ka esitavad teadlased soovitusi kalavaru paremaks majandamiseks lähiaastatel.

„Teabepäeval saab teada, kuidas ja mida uuritakse ja mida oleks vaja edaspidi lisaks uurida, et Eesti kalavarule paremat hinnangut anda,“ selgitas Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna spetsialist Kunnar Klaas.

Teabepäeval räägib TÜ Eesti Mereinstituudi direktor Toomas Saat kalade kudealade olukorrast Eestis, TÜ Eesti Mereinstituudi vanemteadur Markus Vetemaa tutvustab aga Eesti territoriaalvetes olevate avameremadalike kalastikku. Sellest, millised siiavormid asustavad Eesti merd, räägib Aare Verliin TÜ Eesti Mereinstituudist. Hinnangu Läänemere põhiliste töönduskalade majandamise edukusele viimase 30 aasta jooksul annab Henn Ojaveer TÜ Eesti Mereinstituudist. Samuti tuleb teabepäeval juttu Nord Streami gaasijuhtme rajamise võimalikest mõjudest kalastikule ja kalapüügile (Ahto Järvik, TÜ Eesti Mereinstituudi projektijuht) ja Eesti kaugpüügist Atlandi ookeanis (Silver Sirp, TÜ Eesti Mereinstituudi vaatlejate töörühma juhataja).

Teabepäevale on oodatud nii kutselised kalurid, harrastuskalastajad, kalandusadministraatorid, kalateadlased ja ajakirjanikud kui ka need, kes vähegi tunnevad kalandusvaldkonna vastu huvi.

Eelregistreerimine kuni 3. juunini telefonil 626 0714 või e-posti aadressil kunnar.klaas@envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 01.06.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.