Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kivid aias: pidevalt muutuv müsteerium (2009-05-28 00:01:29)

 

Kividega on igaüks kokku puutunud, julgen aga enda näitel arvata, et näha oskavad neid vähesed. Minu suhe looduskividega tekkis oma maja ehituse käigus.

Kuna Vene aja lõpul polnud pangalaenu praktiliselt võimalik saada, ehitasin oma maja ise koos perega. See oli pikk ja raske protsess ning vastavalt ehituse edenemisele tuli hakata ka maja ümbrust organiseerima.

Eri kõrguste markeerimiseks tekkisid astangud, vaja oli ka praktilisi asju nagu väljas istumise kohta. Aiatööde käigus kogunenud kivid tuli samuti kuidagi ära paigutada.

Hakkasin astanguid markeerima sideaineta laotud paekividega, milleks sobivaid kive käisin otsimas naabruses olevate põldude servadest kivihunnikutest. Sealt leidsin ka esimesed looduse poolt huvitavaks disainitud maakivid.

Ilusamaid neist tassisin koju ning mõne aastaga tekkisid ümber maja kaunid ja huvitavad kivivormid. Kui algus aia kividega kaunistamisele oli juba tehtud, tuli appi ka juhus – ühe projekti raames jäi järve kaldale rajatud objektilt üle kivisaagimisest toodud jääke. Tegin neist perele uue postkasti. Praktilisel põhjusel – pidasin tüütuks käia pidevalt piilumas puidust kasti, kas leht on tulnud või mitte. Uuel kastil on avatud tagumine osa ja post on kaugeltki näha.

Aegamööda tekkis vajadus ka õues istumise koha järele, milleks sai järve kaldanõlva süvistatud, erinevate kividega viimistletud kamin ja iste.
Põldudelt leidsin huvitavaid roosikujulisi kivistisi, millest tegin omapärase lillealuse.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Tarbija24.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.