Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täidame rõdud ja aiavaasid õitega! (2009-05-27 10:37:21)

 

FOTO: Marko Mumm

Põõsas-hõbekakar

 

Tänavuse amplimoe uudis on mitmesordilised petuuniaamplid, päris uutest suvelilledest pakub avastamist õhuline piimalill. Ampli- ja kastitaimena on lisandunud uued kakrasordid – kuld- ja hõbekakar ning randtärnik.

 

Õhuline piimalill (Euphorbia hypericifolia, syn. Chamaesyce) on Põhja-Ameerika teeäärsete ja maisipõldude üheaastane taim, mille mahl on mürgine. Valged õisikut ümbritsevad kõrglehed annavad taimele omapära. Kasvab meelsamini päikesepaistelises kohas ja parasniiskes mullas, ülekastmine talle ei meeldi, sest see soodustab juuremädanikesse nakatumist. Paljundatakse peamiselt seemnetega, kuid sorte ka pistikutega.

 

Eestis müüdavad sordid „Diamond Frost” ja „Silver Fog” on looduslikust taimest kompaktsema kasvu ja pikema õitsemisajaga. Õhulist piimalille võib kasvatada peenras rühmiti, ääristaimedena, rõdukastis, aiavaasis, amplis või toas aknalaual. Väikelaste eest peaks taime eemal hoidma, et nad ei pääseks mürgise mahlaga lille varsi murdma või suhu toppima.

 

Loe edasi…

 

Allikas: Eesti Päevaleht Urmas Laansoo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.