Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Künnivaresed on väga osavad tööriistade kasutajad (2009-05-27 00:02:31)

 

Briti teadlased andsid künnivarestele (Corvus frugilegus) lahendada mitmeid keerukaid ülesandeid, mis nõudis neilt tööriistade kasutamist ning isegi valmistamist, millega linnud hämmastavalt hästi hakkama said.

 

Ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences ilmunud uuringu tulemused hämmastasid ka teadlasi, sest künnivares üldiselt looduses tööriistu kasutama ei kipu. Sellele vaatamata ei jää nad nutikuselt oluliselt alla šimpansidele ja heade tööriistade kasutajatena tuntud Uus-Kaledoonia varestele (Corvus moneduloides).

 

Teadlased andsid neljale künnivaresele lahendamiseks mitmesuguseid ülesandeid. Näiteks pidid nad kätte saama ussikese, mis oli pandud vertikaalse toru põhja. Toru allosas oli luuk, mida sai avada ainult toru seest. Linnul olid puuris ka erineva suurusega kivikesed ning varesed said kohe aru, et kivi tuleb torusse kukutada, et luuk lahti saada, kirjutas BBC.

 

 

Loe edasi...

 

Allikas: Novaator


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.