Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kas oled super-äratundja? (2009-05-22 00:13:26)

 

Mõned inimesed väidavad, et nad ei unusta kunagi ühtki nägu. Harvardi ülikooli teadlaste uurimus näitab, et see ei pruugigi olla tühi hooplemine. Super-äratundjateks nimetatud inimesed on tõepoolest olemas.

 

Teatud inimesed suudavad ära tunda isiku, keda nad aastate eest vaid möödaminnes nägid. Enamik inimesi sellise oskusega mõistagi hiilata ei saa ning umbes kaks protsenti inimkonnast on nägude meeldejätmisega tõsistes raskustes, mis võib põhjustada palju piinlikke olukordi, kirjutas LiveScience.

 

Siiani on teadlased arvanud, et eksisteerivad kahte tüüpi nägude äratundjaid – n-ö normaalsed inimesed ning need, kellele see ülesanne valmistab raskusi. "Tegelikult näib see spekter olevat kirjum ning hõlmab ka nn super-äratundjaid, kes suutsid nägude meeldejätmistestis keskmist tulemust märgatavalt ületada," ütles Richard Russell Harvardi ülikooli psühholoogiaosakonnast. Uurimus ilmus ajakirjas Psychonomic Bulletin & Review.

 

Loe edasi..

 

Allikas: Novaator Siim Sepp


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.