Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Poeetiline punane raamat Eesti Loodusmuuseumis (2009-05-20 00:04:13)


Kolmapäeval, 20. mail kell 13:00 avatakse Tallinnas Laial tänaval asuvas Eesti Loodusmuuseumis joonistustriennaali „MANU PROPRIA“ raames näitus „Poeetiline punane raamat”, kus on väljas samanimelise raamatusarja originaalillustratsioonid. Joonistuste autor ning näituse korraldaja on Nestor Ljutjuk.

Raamatu illustratsioonid on pildid väljasuremisohus olevatest liikidest, mida saadavad neile pühendatud tekstid.

Esimest korda ilmus raamat 2007. aastal Eestis ning keskendus Eesti ohustatud liikidele. „Eesti poeetilise punase raamatu” tekstide autor on luuletaja ja biosemiootik Timo Maran. 2009. aastal kordus sama projekt Kiievis, kus ilmus „Ukraina poeetiline punane raamat”, mille tekstid kirjutasid ukraina kirjanikud Sofiya Maydanska, Vasyl Gerasimyuk, Vasyl Slapchuk, Miroslav Lazaruk, Vasyl Ryabyi, Vira Kуtaygorodska, Oleksandr Smyk, Sergiy Dzyuba, Tetyana Dzyuba, Valeriy Syrotyuk. Projekt jätkub ka teistes riikides.

Illustratsioonide autor Nestor Ljutjuk on sündinud ja hariduse saanud Tallinnas, õppinud kunsti ka Pariisis. Praegu õpib Nestor Ljutjuk Eesti Kunstiakadeemia graafika eriala magistrantuuris. Lisaks raamatuillustratsioonidele on tema tööde loetelus mitme näituse kujundus ja ikoonid Ukraina kreeka-katoliku kirikus. Näitus jääb avatuks augusti lõpuni.


Putukanäitus "Kuuejalgsete maailmas"

Augusti lõpuni on Eesti Loodusmuuseumis avatud näitus "Kuuejalgsete maailmas", mis näitab ja seletab, kuidas liblikad, mardikad ja teised putukad end ohtude eest kaitsevad.

Loodusmuuseumis on avatud uus näitus, mis keskendub putukate mitmekesisele kaitsekohastumisele. Paarisaja eksponaadi hulgas on putukaid nii Eestist kui ka mujalt maailmast. Valik illustreerib erinevaid enesekaitse viise, näiteks ümbritsevasse keskkonda sulanduv värvus ja kehakuju, hoiatusvärvus, -käitumine ning mimikri.

 

Allikas: Eesti Loodusmuuseum


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.