Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 21. nädalaks (2009-05-19 00:40:14)

 

Ilma ülevaade 19.05.-25.05.2009...

Nädal tuleb muutliku ilmaga. Läänekaarde pöördunud õhuvoolus jõuab meile kord kuivemat, kord niiskemat õhku. Vihma võimalus on suurem teisipäeval ja neljapäeval ning siis taas reede õhtust alates. Pühapäeval on sajuhooge harvem, uue nädala algul taas enam.

Teisipäeval ulatub Eestini väike kõrgrõhkkond ja selle serva mööda libiseb itta väike madalrõhulohk, mis eelkõige päevasel ajal vihmahoogudele võimaluse annab. Lisanduvas soojemas õhus enam öökülmaohtu pole, päeval on sooja 14…18 °C.

Kolmapäevane sünoptiline olukord on sarnane – lõuna poolt sirutub Eestini kõrgrõhuhari, põhja poolt avaldab mõju madalrõhulohk, mis eelkõige päevasel ajal kohatisi vihmahooge põhjustab. Öine minimaalne temperatuur alla 5 °C ei lange, päevasooja on 12 °C-st rannikul ja hoogsajupilvede all kuni 18 °C-ni sisemaal ja selgema taeva all.

Neljapäeval libiseb üle Eesti madalrõhulohk ühes vihmahoogudega. Tuul on mõõduka tugevusega ning varieerub lõuna ja lääne vahel. Õhutemperatuurifoon kujuneb sarnaseks eelnevate ööpäevadega.

Reede on väikese kõrgrõhuharja mõjul rahulik ja enamasti sajuta. Edelavoolus saabuv õhk on veidi soojem, mis sisemaal päevased maksimumid 20 °C ümbrusse tõstab.

Juba reede õhtul jõuavad Edela-Eestisse Skandinaaviast läheneva madalrõhkkonna vihmapilved. Laupäeva jooksul liigub madalrõhkkond üle Soome lahe itta ja selle lõunaservas on Eesti kohal taevas enamasti pilvine, vihma tõenäosus on suur. Tuul pöördub idakaarest läänekaarde ja on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuuri erinevus öö ja päeva vahel on üsna väike, varieerudes 8..15 °C-ni.

Pühapäev tuleb taanduva madalrõhkkonna ja lühiajaliselt tugevneva kõrgrõhuharja toel hõredama pilvkatte ja kohatiste hoovihmadega. Selgema ööga langeb minimaalne temperatuur 4..5 °C-ni, päevasooja on 11..12 °C-st rannikul 18..19 °C-ni sisemaal.

Esmaspäevaks jõuab Skandinaaviast Soome järgmine madalrõhkkond, mis meilegi vihmahooge toob. Edela- ja läänetuul tugevneb puhanguti 12-15 m/s. Õhutemperatuur jääb öösel 5 ja 10 soojakraadi vahele, päeval tõuseb 15 °C-ni.

Järgmine ülevaade 19. mail keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 18.05.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.