Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pindalatoetuse soovijatel tuleb kindlasti taotlus esitada (2009-05-18 13:21:55)


Põldude Registri ja Informatsiooni Ametile (PRIA) esitatavate pindala- ja keskkonnatoetuste taotlusvooru lõpuni on jäänud vaid neli päeva, kuid eeldatud 17 000 taotlusest on täna ennelõunaks laekunud vaid umbes 7300.

PRIAsse on jõudnud info, et mõned maakasutajad, kes said aprillis postiga koju eeltäidetud taotlusvormid, põldude kaardid ning ankeedi  kliendiregistris olevate andmete kontrollimiseks, arvavad ekslikult, et kui nende kliendiandmed pole muutunud ja kui nad taotlevad toetusi samasugustele põldudele nagu aasta varem, siis polegi vaja PRIA-le toetuse saamiseks uusi taotlusdokumente esitada.


Nii see pole 
- toetuse soovijatel tuleb kindlasti taotlus esitada. PRIA menetlusbüroo juhataja Terje Kukk arvab teadvat, kust ekslik arusaam tuleb: Kliendiregistri ankeedi kaaskirjas seisab, et kui taotleja andmed pole muutunud, siis seda lehte tagastama ei pea. Põldude loetelu vormile trükkisime taotlejate abistamiseks ette 2008.a taotlemisel kindlakstehtud põldude pindalad ning põllumassiivide kaartidele toetusõiguslikud massiivid.
Tõenäoliselt arvavad mitmed, et kui nende andmed pole muutunud ja põldude andmed ning piirid ka mitte, siis saavad nad tänavu automaatselt vanaviisi toetusi ja taotlemiseks ei pea midagi PRIAsse esitama. See arvamus on vale! Kes tänavu toetust soovib, sel tuleb kindlasti täita ja esitada kõik vajalikud vormid ja kaardid. Kliendiandmetega ankeedi võib tagastamata jätta, kui kõik, mis PRIA taotleja kohta välja trükkis, on jäänud endiseks.


Pindalatoetuste vastuvõtu esimene periood lõpeb 21. mail. Pärast seda saab taotlust esitada hilinenult veel 15. juunini, aga sel juhul väheneb toetuse summa 1% iga hilinetud tööpäeva kohta.

Allikas: PRIA menetlusbüroo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.