Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Õige dieet hoiab kollatähni erksa (2009-05-18 00:06:49)

 

Sööge palju apelsine, salatit ja kala, siis püsib nägemine vanemaski eas selge. Kes vanemas keskeas rohkesti tsitrusvilju, rohelisi taimeosi ja kalaõli tarbib ning toidu glükeemilise indeksi madalal hoiab, sel on väiksem oht kannatada vanemas eas kollatähni kärbumise all.

Kollatähn on silma võrkkesta osa, mis aitab meil paremini peenemaid üksikasju näha. Aga glükeemiline indeks, mida tuleks madalal hoida, näitab seda, kui kiiresti üks või teine toit tõstab veresuhkru taset. Kõrge on see indeks näiteks leivas ja kartulis, madalam aga läätses, sojaoas ja jogurtis ning paljudes rohkelt kiudaineid sisaldavates toitudes.

Äsja valminud uurimistöö juht Chung-Jung Chiu USA Tuftsi Ülikoolist ütles, et needsamad toidud, mis kollatähni kärbumist ära hoiavad on tervislikud muuski mõttes, nii et igal juhul on kasulik jälgida, et nad toidusedelil auväärse koha leiaksid.

 

Allikas: Err.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.