Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kohtla-Järve saab EL toel uue reoveepuhastussüsteemi (2009-05-16 00:54:51)


15. mail avati Kohtla-Järvel uuendatud reoveepuhasti koos juurdekuuluva torustikuga, mis hakkab teenindama kogu Kohtla-Järve linna ja selle läheduses olevaid asulaid.

Avatud Kohtla-Järve reopuhasti ja torustikud on osa Ühtekuuluvusfondi (ÜF) projektist „Kohtla-Järve reoveesüsteemi renoveerimine“. Täna avatud projekti osa raames uuendati umbes 20 km omavalitsusi ja puhastusseadmeid ühendavaid transiittorustikke, ligi 6 km torustikke ühendamaks Ahtme ja Kukruse linnaosasid tsentraliseeritud piirkondliku reoveekäitlussüsteemiga ning ehitati ja rekonstrueeriti peapumplaid.

Projekti eesmärk on tagada Kohtla-Järve piirkonna elanikele ja ettevõtetele kvaliteetne, taskukohase teenusehinnaga ja keskkonnale turvaline reoveesüsteem ning viia reovee puhastamine regioonis vastavusse direktiividega ning Läänemere keskkonnakaitse komisjoni (HELCOM) soovitustega. Kohtla-Järve ÜF projekt sisaldab veel mitme asula (Kohtla-Järve, Püssi, Kiviõli, Jõhvi ja Kohtla-Nõmme) reoveetorustike ehitamist ja rekonstrueerimist ning see lõppeb tervikuna 2010. aastal.

Kohtla-Järve reoveesüsteemi renoveerimise projekti kogumaksumusest 85% kaasrahastab ÜF ning toetuse suurus on ligi 625 miljonit krooni, teised projekti kaasrahastajad on OÜ Järve Biopuhastus ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Täna avatavad reoveepuhastusseadmed projekteeris ja ehitas konsortsium WTE Wassertechnik GmbH ja AS K&H ning järelevalvet teostas Ramboll AS.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.