Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Alustati Tallinna Botaanikaia põhjapoolse kasvuhoone projekteerimist (2009-05-13 00:39:26)


11. mail sõlmisid Tallinna Keskkonnaamet, R. Projekt OÜ ja Tallinna Linnaehitus AS kolmepoolse lepingu Tallinna Botaanikaaia põhjapoolse kasvuhoone projekteerimiseks.

Kavandatava projekti eesmärgiks on botaanikaaia põhjapoolse amortiseerunud kasvuhoone rekonstrueerimine, mis võimaldab suurendada taimede arvu 25% võrra ning parandada erinevate kliimavöötmete taimekollektsioonide eksponeerimis- ja hoiuvõimalusi selle loomulikus koosluses. Täiendavalt rajatakse vihmametsa kollektsioon, luuakse ehtsa troopilise vihma imitatsioon, eksponeeritakse troopilise vööndi liblikaid ja linde.

 

Projekti tellimiseks korraldas Tallinna Keskkonnaamet hanke, mille võitis arhitektibüroo R. Projekt OÜ. Projekti maksumuseks kujunes 299 720,00 krooni ja projekteerimise tähtaeg on 10. juuli 2009.

 

„Botaanikaaia põhjapoolse kasvuhoone projekteerimine on jätk botaanikaaia lõunapoolse ekspositsioonikasvuhoone rekonstrueerimisele, mille ehitustööd käivad praegu ja millega plaanitakse juunikuus lõpule jõuda," ütles Tallinna Keskkonnaametit kureeriv abilinnapea Deniss Boroditš. „Terviklikust kasvuhoonekompleksist on kavas kujundada nii Eestis, Baltikumis kui ka Ida-Euroopas ainulaadne turismiobjekt, atraktiivne konverentsikeskus ja loodusteemaliste ürituste läbiviimise koht."

    

Allikas: www.tallinn.ee 12.05.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.