Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium korraldab radooniseminari (2009-05-05 23:44:40)

 

Teisipäeval, 12. mail algusega kell 9 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Narva mnt 7 a, Tallinn) järjekordne radooniseminar, kus tutvustatakse uut standardit hoonete radooniohutuks projekteerimiseks ja ehitamiseks.

„Keskkonnaministeerium korraldab radooniseminari juba teist aastat järjest, sest teema on aktuaalne ja huviliste arv suur“, ütles Keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusohutuse büroo peaspetsialist Evelyn Pesur, kes on ühtlasi seminari läbiviija. „Seekord on seminari korraldamiseks ka lisapõhjus - kehtima hakkab uus standard, mis annab näpunäiteid, kuidas arvestada radooniga hoonete ehituse planeerimisel,“ selgitas Pesur.

Standard reguleerib radoonisisalduse väärtust maapinnas ning hoonetes, samuti annab hinnangu erinevate Eesti piirkondade radooniohtlikkusele ning soovitusi radooniohutu hoone projekteerimiseks. Selle aasta maikuus tehakse standard EVS 840:2009 „Radooniohutu hoone projekteerimine“ avalikuks Eesti Standardikeskuse ametlikus väljaandes EVS Teataja (http://www.evs.ee).

Lisaks uuendatud standardi tutvustamisele saab kuulata ettekandeid ka viimastest radooniuuringutest Eestis, ka on võimalik saada täpsem ülevaade radooni olemusest ja selle põhjustatud terviseefektidest. Seminaril antakse soovitusi projekteerijatele, ehitajatele ja järelevalvajatele, mida silmas pidada, kui hooneid rajatakse kõrge radoonisisaldusega pinnasele.

Seminarile on oodatud kohalike omavalitsuste ametnikud, projekteerijad ja ehitajad aga ka kõik teised huvilised. Seminar on tasuta, kuid kuna kohtade arv on piiratud, on vajalik eelregistreerimine. Oma soovist seminaril osaleda tuleb teada anda hiljemalt 11. maiks e-posti aadressi vahendusel evelyn.pesur@envir.ee.

Seminari päevakavaga saab tutvuda Keskkonnaministeeriumi kodulehel: http://www.envir.ee/1096304.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 05.05.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.