Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konsulendid annavad põllumeestele tasuta nõu (2009-05-05 10:30:00)


Kolme kuu jooksul, alates veebruarist on konsulendid tasuta nõustanud 250 põllumeest kokku 500 tunni ulatuses. Riik on valmis finantseerima kokku AGA 5000 tunni ulatuses maaettevõtjate jaoks tasuta nõustamist.

“Kolme kuu jooksul on kasutatud kümnendik tänavu pakutavast lihtsustatud nõustamisest, seda ei ole palju,” tõdes EPKK nõuandeteenistuse juhataja Lemmi Maasik. “Samas on sel aastal rohkelt põllumehi puudutavaid muudatusi, nii et nõu vajajaid võiks olla päris palju. Soovitame julgelt pöörduda ettevõtlust puudutavate küsimustega kohalikku nõuandekeskusesse.”

Esmaspäeval, 4. mail alustas PRIA pindalatoetuste taotluste vastuvõttu. Tänavu on lisandunud mitu uut toetust ja tehtud muudatusi olemasolevate tingimustesse. Infopäevadest osavõtt oli väga rohkearvuline, kuid need, kes mingil põhjusel ei saanud sinna tulla ja pole kursis uute nõuetega, saavad abi konsulentidelt.

Tegutsevatel või alles alustavatel maaettevõtjatel, kes kasutavad vähemalt 0,3 hektarit maatulundusmaad, on võimalik saada kuni kahe tunni ulatuses tasuta nõuannet. Seda juhul, kui nad ei ole kolme viimase aasta jooksul saanud PRIAst nõuandetoetust. See võimaldab konsulentide abi kasutamist ka neile põllumeestele, kellel käib nõuande eest maksmine üle jõu.

Konsulentidelt saab ka pikemaajalist ja põhjalikumat nõu. Atesteeritud konsulendi nõuande puhul on selle maksumusest kuni 75% võimalik PRIAst nõuandetoetusena tagasi taotleda.

Maaharijad, kes soovivad PRIAst pindalapõhiseid toetusi taotleda, saavad igas maakonnas asuvast nõuandekeskusest nõu taotluste täitmisel. Taimekasvatuskonsulendid nõustavad põllumehi ka viljavaheldusplaanide ja väetusplaanide koostamisel.

Praegu seisuga on atesteeritud või kutsetunnistust omavaid konsulente 147 (sh. finantsmajanduses 29, loomakasvatuses 24, taimekasvatuses 25 ja teistes maaelu puudutavates valdkondades 14 ning metsanduses 55). Konsulentide andmebaas on kättesaadav veebilehelt http://www.pikk.ee/?articleID=12728.

Nõustamise kohta saab täpsemat infot igas maakonnas asuvast nõuandekeskusest. Nõuandekeskuste kontaktandmed on veebilehel http://www.pikk.ee/?articleID=12726

 

Allikas: EESTI PÕLLUMAJANDUS - KAUBANDUSKODA


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.