Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA määras mikroettevõtjatele 329 miljonit krooni investeeringutoetusi (2009-04-28 08:59:35)


Möödunud nädalal määras PRIA 564 põllumajandustootjale 542 taotluse alusel 329,4 miljonit krooni mikropõllumajandusettevõtte arendamise investeeringutoetusi
raha saavad kõik abikõlbulikud projektid.

Toetuse saajate arv on taotluste omast suurem, sest esitada sai ka koostööprojekte.  Toetusi sai taotleda Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.4.1 raames ning kui taotlusvoor mullu detsembris lõppes, siis oli projektide vahel kõva konkurents, sest taotlusi laekus 120 miljoni krooni ulatuses rohkem kui taotlusvooru eelarves raha oli.  Põllumajandusministeerium suurendas aga eelarvet nii, et toetusraha jätkub kõigile abikõlbulikuks osutunud projektidele.

„Tegu on meetmega, mille toetuse eest saab näiteks ehitada tootmishooneid, soetada sinna seadmeid ja masinaid ning muretseda põlluharimistehnikat”, tõdes PRIA arengutoetuste osakonna juhata asetäitja Sigmar Suu.  „See meede on olnud alati populaarne, eriti praegu, kui Eesti üldise majandusliku olukorra tõttu on toetusraha eriti oodatud ja kevadtööd just algavad. ”

Suurim osa toetusrahast tahetaksegi kulutada traktorite, külvikute, niidukite, kombainite jmt ostmiseks, aga rajatakse ka kuivateid, kasvuhooneid, ja hoidlaid, muretsetakse mesindusinventari ja viljapuuistikuid, niisutus- ja pritsimisseadmeid jne.
Toetuste saajate, rahastatud projektide sisu ja toetuste summadega saab tutvuda PRIA kodulehel http://www.pria.ee/support/view/401/ 35 taotlust jäeti erinevatel põhjustel rahuldamata ja 6 annulleeriti.

Maakonniti määrati kõige rohkem toetusi Tartumaale (53 taotlust, 38 mln krooni) ja Viljandimaale (57 taotlust, 33,6 mln krooni). Koostööprojektide osakaal moodustab määratud toetuste summast pisut üle kümnendiku.

Pärast toetuse määramist on taotlejal kaks aastat aega investeering ellu viia ja PRIAle kuludokumendid esitada
pärast nende kontrollimist saab ettevõtja raha kätte ning peab investeeringut veel viis aastat sihipäraselt säilitama ja kasutama.

PRIA vahendusel on aastate jooksul makstud Eesti põllumajanduse, kalanduse ja maaelu toetamiseks üle 14,5 miljardi krooni ulatuses toetusi. Tänavune toetuste eelarve on 4,65 miljardit krooni.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 28.04.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.