Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tervisekaitseinspektsioon jälgib sigade gripi juhtumeid ülima tähelepanelikkusega (2009-04-27 00:05:23)

 

Ameerika Ühendriikides ja Mehhikos on registreeritud inimestel sigade grippi. Euroopas või teistes regioonides seni teateid haigestumistest ei ole.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro sõnul tuleb olukorda tõsiselt suhtuda, kuid reisijatel ei ole siiski paanikaks põhjust. „Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) jälgib olukorda ning vastavat gripipandeemia ohtu. Teeme tihedat koostööd WHOga ning Euroopa Nakkushaiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskusega (ECDC) ning kuulame nende soovitusi ja juhiseid,” ütles Aro. 

 

„Kuigi sarnaseid juhtumeid Euroopas täheldatud ei ole, peame olema valmis reageerima, et inimeste tervis ei satuks ohtu. Soovitame kõigil, kes reisivad Mehhikosse ja USAsse jälgida esmaseid hügieenireegleid, vältida suuremaid rahvakogunemisi ning jälgida oma tervist tähelepanelikult. Kui olete saabunud reisilt neisse piirkondadesse ning olete haigestunud, võtke ühendust oma perearstiga,” lisas Aro.

 

Reisijatele pole seatud piiranguid USAsse või Mehhikosse reisimisel. Küll aga tasub silmas pidada tavapäraseid ettevaatusabinõusid gripist hoidumiseks – vältida kontakti haigestunutega, pesta tihti käsi, köhides ja aevastades katta suu ja nina salvrätiga.

 

Tervisekaitseinspektsioon täiendab jooksvalt oma kodulehekülge uute andmetega.

 

Taustamaterjal:

Ühendriikide Nakkushaiguste Keskus (CDC, Atlanta) kinnitas 25. aprillil kaheksa inimese  nakatumise sigade gripi viirusega A (H1N1). Nakatumisjuhtumid registreeriti kahes USA osariigis (California ja Texas).

Märtsis ja aprillis registreeritud haigestumised kulgesid kergete gripitaoliste sümptomitega, tänaseks on kõik täielikult paranenud.

 

Samal ajal on registreeritud suure gripihaigete arvuga puhang ka Mehhikos, kus on esinenud ka surmajuhtumeid.  Esialgsed laboratoorsed uuringud on näidanud, et viiruste tüved Mehhikos sarnanevad USA juhtumitega, kuid siiani on selgusetu, miks Mehhiko juhud on kliiniliselt raskemad kui USA-s.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Tervisekaitse.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.