Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ebasoodsamate piirkondade toetust saab edaspidi taotleda üheaastase toetusena (2009-04-24 00:59:21)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas määruse, mis kehtestab Eesti maaelu arengukavas 2007−2013 ebasoodsamate piirkondade üheaastase toetuse saamise nõuded, toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise täpsema korra.

Ebasoodsamate piirkondade toetus oli varasematel aastatel seotud viieaastase kohustusperioodiga. Alates sellest aastast saab seda toetust taotleda üheaastase toetusena.

Taotlejad, kes on varasematel aastatel võtnud ebasoodsamate piirkondade toetuse saamiseks kohustuse, võivad jätkata olemasolevat kohustust kohustusperioodi lõpuni või asendada selle üheaastase toetusega. Ebasoodsamate piirkondade taotleja peab täitma nõuetele vastavuse nõudeid (kohustuslikud majandamisnõuded ning head põllumajandus- ja keskkonnatingimused) ning tegelema põllumajandusega vähemalt 5 aasta jooksul pärast esimese toetuse väljamakset. Viimast tuleb arvestada ka juhul, kui taotletakse üheaastast toetust.

Ebasoodsamad piirkonnad on määratud Eestis aastal 2004 valla tasemel ja kokku on ebasoodsamaid valdu 101, mis moodustavad u poole riigi territooriumist. Ebasoodsamate piirkondade toetuse eesmärk on säilitada põllumajandusmaa jätkuvat kasutamist erinevates, sealhulgas ebasoodsamates paikkondades.

Toetuse määr on 391 krooni hektari kohta aastas ning seda on makstud alates 2004. aastast.

Taotlusi toetuse saamiseks võtab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet vastu 2. maist 21. maini.

Täpsemad toetuse saamise tingimused leiate põllumajandusministri määruses nr. 51.

Lisainfo: Rainer Raidmets, Põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakond, tel 625 6219, e-post: rainer.raidmets@agri.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 23.04.09 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.