Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Viinamarjad kaitsevad südant (2009-04-24 00:10:06)

Viinamarjade söömine võib kõrge vererõhuga inimestel aidata vältida probleeme südamega. Viinamarjad osutusid kasulikumaks kui lihtsalt juur- ja puuviljade rikas menüü, sest nad sisaldavad spetsiifilisi antioksüdante, mis lülitavad sisse südamelihase kahjustusi vähendavad protsessid geenides.

Ajakirjas Experimental Biology avaldatud uurimuses analüüsiti viinamarjapulbri mõju soolarikkal dieedil olevatele laborirottidele. Kasutatud rotid pärinesid laboris aretatud liinist, millel soolarikka dieedi tulemusena kujuneb välja kõrge vererõhk. Võrreldi ka viinamarjapulbri ja levinud vererõhuravimi mõju erinevusi, kirjutas Physorg.

18 nädala pärast oli viinamarju söönud rottidel madalam vererõhk, parem südametegevus ja vähem märke südamekahjustustest kui samasugust soolast toitu söönud rottidel, kes viinamarju ei saanud. Ka vererõhuravimit saanud rottidel oli madalam vererõhk, kuid nende südamed polnud kahjustuste eest kaitstud sama hästi kui viinamarju söönud rottidel.

 

 

Loe edasi..

 

Allikas: Äripäev.ee Siim Sepp

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.