Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas Euroopa immuniseerimise nädal (2009-04-23 00:10:21)

 

20. – 24. aprillini tähistatakse Euroopa immuniseerimise nädalat, mille juhtmõtteks on nakkushaiguste vältimine, laste kaitsmine ja ohustatud inimeste immuniseerimine.

Nädala üldisemaks eesmärgiks on tõsta avalikkuse ja eeskätt lastevanemate vaktsineerimise alast teadlikkust ning seeläbi suurendada laste vaktsineerimisega hõlmatust.

 

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa regiooni maades on laste vaktsineerimine kulgenud viimase paarikümne aasta jooksul üsna edukalt. Just tänu laialdasele laste vaktsineerimisele kuulutati juunis 2002 Euroopa poliomüeliidi (lastehalvatus) vabaks maailmaosaks ning leetritesse haigestumine on regioonis vähenenud 90 protsenti.

 

Immuniseerimise edusammud on aga teisalt viinud selleni, et paljud lapsevanemad ja tervishoiutöötajad ei ole mitmete ohtlike nakkushaigustega enam kokku puutunud ega oska neid karta. Eduka immuniseerimise ja  vaktsineerimiste heade tulemuste taustal on hakanud lapsevanemad kõrvale hoidma oma laste korrapärasest vaktsineerimisest. Jättes osad lapsed vaktsineerimata, koguneb aastate jooksul suur hulk nakkustele vastuvõtlikke inimesi ja sel juhul piisab haigustekitajate juhuslikust sattumisest nende hulka, kui vallanduvad ohtlikud puhangud ja epideemiad, sest vaatamata nakkushaiguste olulisele vähenemisele, ei ole haigustekitajad (bakterid ja viirused) meie elukeskkonnast kadunud.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Tervisekaitse.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.