Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool kutsub maamessil maastikuteatrisse (2009-04-22 00:16:52)


Eesti Maaülikool tutvustab maamessil Eesti esimest ja ainsat virtuaalset maastikuteatrit, mis lisaks õppevahendile on heaks abimeheks ka kohalikele omavalitsustele planeeringute tegemisel ja keskkonnamõjude hindamisel.

Võrreldes pildi vaatamisega arvutiekraanilt, tekib kolmedimensioonilises maastikuteatris tunne, justkui lendaksid Nils Holgerssoni kombel isahane seljas maastiku kohal. Panoraampilt on nii tõetruu, et tekib tahtmine toolist kinni haarata. Maastikuteatrit on messil esitlemas maastikuarhitektuuri osakonna töötajad eesotsas Peeter Vassiljeviga.
Teatri seanssidel saab «üle lennata» Tartu- ja Haanjamaast ning Eestimaa saartest.

Messil on oma tegemisi tutvustamas ka maaülikooli instituutide teadlased ja õppejõud. Eriti tihe kava on 24. aprillil, mil maaehitusosakonna töötajad jagavad külastajatele selgitusi säästlikust ehitamisest ja renoveerimisest.

Lisaks tarkustele pakutakse igal päeval midagi põske pistmiseks. 23. aprillil kell 14-17 ja 25. aprillil 10-13 esitletakse Südamejuustu, mis valminud teadlaste, Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse ja E-Piima koostöös.


24. aprillil kell 9-12 pakub maaülikooli mikromeierei omavalmistatud juustu ja kell 12-14 mahejäätist. 24. aprillil kell 9-12 saab tungida kultuurmustikakasvatuse saladustesse. Väliboksis toimub maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskuse istikute tutvustus ja müük.

Messi avapäeval, 23. aprillil kell 12 kirjutavad maaülikooli rektor Mait Klaassen ja AS Tartu Näitused juhataja Alo Pettai alla koostöölepingule, mille eesmärgiks on ühiste tegevuste läbi arendada ja edendada maaelu.

Täpsemalt maaülikooli tegevusest Maamessil vt http://www.emu.ee/452233.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 21.04.09 pressiteade.   


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.