Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 17. nädalaks (2009-04-21 00:03:26)

 

Ilmaülevaade 21.04.-26.04.2009...

Kuivade ilmade püsimisel suureneb kulupõlengute oht!

Skandinaaviat katab külm õhumass ja selles tekkinud kõrgrõhuala on teisipäevaks Liivi lahele liikumas. Kõrgrõhkkonna vahetu lähedus vaigistab tuule ja eelolev öö tuleb selge ja külmakraadides, päevased maksimumtemperatuurid jäävad alla +10 °C.

Kolmapäeval kõrgrõhuala küll taandub aeglaselt, kuid selle servas on meil pilvi vähe ja ilm püsib sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja on nõrk. Öösel valitsevad veel külmakraadid, päeval tõuseb sisemaal +10 °C-ni.

Neljapäeval läheb üle Eesti väike madalrõhulohk, mis kohati ka nõrka vihma anda võib. Tuul pöördub läänekaarde. Öine õhutemperatuur langeb 0 °C ümbrusse, päeval on sisemaal sooja juba veidi üle 10 °C.

Reedel tugevneb uuesti kõrgõhuala ja selle serva mööda jõuab meile tasapisi soojemat õhku. Öösel võib sisemaal veel kraad-paar külma olla, päeval on aga sooja 10...14 °C.

Nädalavahetusel jääb Eesti kõrgrõhuala põhjaserva. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb veidi. Üle Skandinaavia liikuvad madalrõhulohud kannavad soojemat õhku ka Läänemere äärde ja õhutemperatuurifoon tõuseb. Öine õhutemperatuur jääb 0 °C piirist veidi kõrgemale, päeval on sooja juba 15 °C ümbruses.

Järgmine ülevaade 21. märtsil keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 20.04.09.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.